Menu

Behændigt og raffineret – Et interview med fotografen Jonas Togo

Behændigt og Raffineret – Et interview med Jonas Togo.

Vi opdagede fotografen Jonas Togo på Instagram og blev enormt betaget af hans fotografier, som spændvidder fra mennesker og mode til ting, til steder og aktiviteter og sport. Især hans behændige skud af Norges vildskab er raffinerede juveler blandt rå diamanter. Vi lavede et kort interview med ham for at høre lidt om hans rejse ind i fotografiets verden og andre ting vi syntes virkede interessante ved ham og hans kunst.

 

Du fortæller at din oplevelse med fotografi og video startede i 2015 da du rejse rundt i Sydamerika. Var du da komplet novice indenfor mediumet?

– Min rejse til Sydamerika var helt klart startskuddet for min interesse inden for fotografering. Jeg havde haft mediefag på gymnasiet og var allerede der meget engageret i at lave videoer på min egen måde, men fotografering blev primært skudt på en iphone i form af hverdagsbilleder og livsstil. Mit første kamera var et Panasonic FZ1000, super fint kamera til en begynder, som skulle tage billeder og video på farten. Jeg følte selv at jeg udviklede min kompetencer inden for den kreative branche markant over de 5 måneder jeg var væk hjemmefra. Da jeg ankom til hovedstaden i Bolivia, fik jeg kontakt til et Amerikansk filmhold, som skulle bruge en statist til at medvirke i deres dokumentar omkring det politiske styre i landet og naturlivet i form af ørken, amazonas og bjerglandskaber. Vi rejste hele landet rundt på 12 dage i vores egen jeep med et kamerahold og jeg nød hvert evig eneste sekund. Den oplevelse var mit kickstart til filmbranchen og er stadig den bedste oplevelse jeg har haft til dato. Udover det, startede jeg dengang på Instagram, som jeg nu konstant drager nytte af i form af uploads fra mine egne projekter og søgen efter visuel inspiration over hele verden.

東郷

På din hjemmeside og på din Migos video er der nogle asiatiske logogrammer at finde – kinesiske? – hvad betyder de?

– Togo = 東郷. Mit efternavn stammer fra Japan og var efternavnet på en Japansk krigsgeneral, som blev anerkendt for sin manøvre af japanske krigsskibe mod Rusland, som gav dem sejren uden for den japanske kyst tilbage i tiden. Navnet er købt af min tipoldefar og er gået i arv lige siden. Mit efternavn har en stor betydning for mig og er noget som jeg vil tage med mig på min kreative rejse, som varemærke verden over. 東郷  tegnet betyder ”Lille by i øst”

Du har allerede nu et kæmpe virvar af store brands på din klientliste. Hvad skylder din så hurtige acceleration i branchen? Raketbrændstof?

– Min nysgerrighed og evne til at kunne brande mig selv har spillet en stor rolle i at kunne arbejde med forholdsvis store kunder. Mange af mine kontakter er gået gennem Wonderland, hvor jeg har arbejdet som freelance for en del af deres kunder og leveret Social media content i form af billeder og video. Derudover føler jeg allerede, at jeg i en alder af 24 år slet ikke har opnået de mål som jeg gerne ville have gennemført på nuværende tidspunkt, fordi at jeg kom lidt sent i gang i branchen. Det er NU hvor jeg føler jeg virkelig kan give alt hvad jeg har og så læne mig tilbage når jeg har set det meste af kloden og skabt mig et netværk som kan tage mig hvorhen jeg ønsker. Jeg vil frem i verden og ingen skal stoppe mig fra at nå det mål.

Er du bosat nogen steder i verden på nuværende tidspunkt, eller lever du nomadelivet?

– Jeg er bosat på Vesterbro i København, i en lejlighed med min kammerat og der skal jeg bo i mange år fremad. Lige pt. November 2017 bor jeg i Los Angeles, Californien hvor jeg skyder reklamer og laver fotos med et hold bestående af en anden kreativ fotograf/manager og model fra Danmark. Til December rejser jeg til Thailand, Australien, Bali og Dubai for at arbejde med det nuværende hold og min kammerat, som jeg er ved at starte et produktionsselskab med. Til maj skal vi til Grækenland og senere på året til Færøerne. Jeg vil dog altid have base hjemme i Danmark.

Hvordan vil du beskrive din egen fotografiske/cinegrafiske æstetik?

– Min fotografering skal gerne afspejle de miljøer jeg bevæger mig i løbende på min vej. Jeg har ikke nogen specifik stilart jeg kører efter, men vil tværtimod drage inspiration fra andre kunstnere og derfra skabe mine egne visuelle udtryk. Jeg søger primært efter at skyde Urban, Arkitektur, Landsakber, lifestyle og portrætter, men gerne hvor at jeg kan blande de forskellige stilarter. Nogle gange skal billedet være helt udvasket af gule farver og grain, mens det andre gange gerne må være et ultra skarpt ”Nightscape’ af mig på kanten af 28. etage i Shangzou, Kina. 

Er fotografi en kunst? Hvorfor?

– Jeg ser primært kunst, dertil fotografering som en process i skabelsen af noget som ikke har været her før. Min form for kunst kan ikke kopieres på præcis samme måde hvilket gør fotografering og videoproduktion til en unik form for at udtrykke sig selv. Alle kan tage billeder, men det er de billeder som bliver husket af folk i sidste ende, som tæller mest for mig. 

Hvilken rolle spiller kunst for dig? Lidt bredere, for verden?

– Kunst er på mange måder en del af vores hverdag og har afspejlet vores generation i mange århundreder. Mit primære syn på kunst ligger i skabelsen af et værk, som skal få andre kunstnere til at tage inspiration fra mit arbejde og videreføre ideén med deres eget personlige præg. Snakker vi 2017, ser jeg pt. Instagram som vores generations største kunstneriske inspirationskilde . Instagram har givet mig og resten af verden muligheden for at inddrage kunst og trends fra hele verden ind i din telefon og gøre det tilgængeligt inden for få sekunder. 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!