Menu

De 12 mest udsøgte vinterfrakker til kvinder i 2019

De 12 mest udsøgte vinterfrakker til kvinder i 2019
Hvad end du slæber dine fødder fra togstationen til arbejde og skole, eller fra lejlighed og ud på parkeringspladsen, hvorvidt din tid udenfor i vinteren drejer sig om et minut eller et par timer dagligt, så er der to ting der unægtelig altid gør sig gældende. Nr. 1, det er koldt. Ekstremt koldt. Så vi har brug for en vinterjakke der kan holde os varme. Vi kender det. Nr. 2, du skal se ud som om at du er et overskudsmenneske der har tiden og midlerne til at se godt ud. Sådan har det altid været. Det føles godt at fremtræde fortrinlig, det kan vi hurtigt blive enige om. Hvis ikke, så ville du nok ikke være i gang med at læse en artikel på Kollektionen, ville du?

Vinterfrakken er midtpunktet af looket, perceptionsmæssigt og fysisk. Det er det første folk ligger mærke til, medmindre du bærer hat. Endnu da, selvom du bærer hat, så overskygger frakken alt andet når først blikket er faldet derpå. Det er en gennemtrængende og en übervigtig modeingrediens. Uden den bliver du syg og forladt. Just kidding, selvfølgelig. Men som 2019 nærmer sig og vejret begynder at blive gråt, koldt og ulækkert, så er tiden inde til at krydre din stil i agt for vinteren. For at hjælpe dig ind i den nye sæson og i det nye år har vi forsøgt her på Kollektionen at spejde nettet efter kun de mest ekskvisitte og udsøgte vinterfrakker til kvinder anno 2019. Så at du som Skandinavisk kvinde, kan se ud som den gudinde du er.

NR. 1: FOR DEN SOFISTIKEREDE KVINDE

For den sofistikerede kvinde er nøglen at sige meget med få ord. Dette er direkte analogt med det ydre, og især gældendende for ens modesans. Her er det vigtigt at man skruer ned for flamboyancen og op for det minimalistiske og lader det supereksklusive skinne igennem kun for de opmærksomme, for beskeden falder igennem for alle. Men kun feinschmeckerne ville kunne sætte pris på det i fulde og anerkende din smag for det simple. Resten ville blive blæst væk af din ostentation uden at vide hvorfor og underbevidst holde dig på en piedestal. Boulce Uldfrakken fra ONLY gør alt dette, og en smule mere. Det er en kvindefrakke med et strejf af maskulin powerpræsentation der med en dobbeltradet knappelukning forrest gør social-strata atter aktuelt. Den fås til små og store kvinder, petite og robuste og indeholder desmere udover sine fine detaljer en høj hals der ikke er for lang ej eller for kort, som holder din hals varm men tillader dig at accentuere din øvre hals og hage-kæbe parti for en smuk profil. Vores anbefalede farve er beige, hvorimod den røde version især er tiltrækkende, men kræver en mere bevidst og tidskrævende tøjsammensætning. Grå og sort er også pæne, men kræver en god portion kreativitet for unægtelig modesucces.

NR. 2: FOR PARISERINDEN

Hvad er en pariserinde? Det simple svar ville være at det var en kvinde fra Paris. Men betydningen er ikke længere så simpel som sådan. Som alle vores bedste ord, har ordet Pariserinde optaget karakteristika og konnotationer udover dets originale definition. Nu kan en pariserinde være fra hvor end, København, New York, Amsterdam, Chicago eller Aarhus. En Pariserinde er ikke hvor du er fra, men hvordan du er og hvordan du bærer dig selv. Det er at være fri, at være groovy, at være sjælful og in tune med dig selv. At være pariserinde er at være stilfuld. Men ikke bare at være stilfuld, det er mere abstrakt end det. Det er at finde eksotiske stoffer og tekstiler og væve dem ind i essensen af din væren. At finde særlige mønstre der har de helt rette særtræk. At kombinere det bløde med det hårde. Det er at kombinere det maskuline med det feminine, men lade det feminin triumfere. Det er netop dyden og hjertet af hvad det vil sige at være kosmopolitan; at være pariserinde. Tamara jakken her fra Dagmar er perfect til dette. Det er en oversized (læs: maskulin) frakke med en højkrave der er blødt oppe med feminine detaljer såsom den løse bæltespænde ved halsen, tekstilet der er en blanding af akryl og uld og med strippede off-beat og afrundede mønstre og en gemt lynlås formår at sammensætte alle de rette elementer for et parisiansk udtryk, der erklærer at du er her og nu og du er tilfreds med dig selv. Du er smuk. Du danser inde i dig selv.

Nr. 3: Vinterfrakken for den sexede kvinde

En af modekulturens modsigelser, i hjertet af det stilrige, at være besat af det nye, men konstant at klamrer sig til forsiden. Men så simpelt er det heller ikke, for det er aldrig den komplette og fuldendte fortid der optræder i det moderne stiludtryk, snarerer er det – hvis du kigger – en syntese af fortidens gyldne indtryk og den moderne modesmag som kun ses i detaljerne. Men djævlen og universet er i detajlerne som man siger.

At være fri er at være nøgen. At være sexet er noget helt andet. Det er at hinte noget mere, og for at opnå det er der forskellige metoder. En metode er thesneak peak method, hvis lige præcis nok til man vil se det hele. At give en smagsprøve, så hele kagen bliver ønsket spist. Det er en sjov leg.

En anden metode, mere abstrus, og i en verden af absolut uhæmmet fri sex, hedonisme og ubikvitær nøgenhed, mere magtfuld – at genfinde ur-kvaliteterne i farver, materialer og mønstrer. Endnu en uldfrakke, her atter fra ONLY, formår at genkalde en tid forsvundet og vække til live igen noget dyrisk fra vores jager-samler tid, samtidig med at være perfekt civiliseret. En genistreg gjort gyldig af symmetri, lige og skarpe linjer. Uldfrakken her som er vores absolut favorit på listen fremstår uniformagtig imens den er vild og savage. Primitiv imens den er civiliseret. Det er yderst svært at beskrive den her symbiose, men forhåbentligt ryger beskeden igennem på trods af manglende sproggaver på vores side.

Nr. 4: For Rock’n’Rolleren

Hvad er det egentlig der vækker den der følelse af rock’n’roll og det vilde liv? Som en generalisering er det et spørgsmål tæt på umuligt at svare. Så abstrakt er det. Vi ved det når vi hører det eller ser det. Med jakken her fra Jofama er det lidt nemmere at sætte sin finger på dog. Det er den brune farve, materialet af skind, bæltet i underkanten, kunstpelsen og en general syntese af groovy elementer der til sammen konspirere til noget cool. En meget unik frakke der tager elementer af den klassiske uniform læderjakke og blander med en pæls jakke for at nå en kulmination af sublim feminin karaktersætter. Der er nok ikke så meget mere at sige, billedet siger jo det hele. Frakken skriger af rock’n’roll.

Nr. 5: VINTERFRAKKEN TIL DEN VOVEDE KVINDE

Der er en funktion med den farverige pelsfrakke her. Statementet er simpel og som følgende: At skrige til omverden, i’m a fucking queen, bøj jer i agt for min herlighed, mine søde og dejlige undersåtter. Okay, måske ikke så overdådigt, men du forstår pointen. Kig på dyreverden og besku der guden af pompøsitet: Påfuglen, og til en mindre og mere ydmyg grad, Araen. Farverne er endda omtrent – næsten – det samme. Prøv selv og google ’Ara fugl’. Ydermere hedder frakken her endda ’Statement Fur Coat’. For den vovede kvinde er det så sandeligt også en vinterfrakke der erklærer noget. Nemlig din storhed når du bærer den. Men igen, det er en vinterfrakke til den virkeligt vovede kvinde. Det kræver en stor portion selvtillid. Men hvis selvtilliden endnu ikke helt er der endnu – det tager jo tid at opbygge hvis man skal have noget at have det i – så er det muligt at akten at bære sådan en funky frakke som den her, skræmmende som det måske ville kunne være, ville have den funktion at bygge indre grandiositet i udfordringen. Men vi er ikke psykologer her, så du må selv lige vurdere om der er noget sandhed ved det udsagn. Alt i alt en virkelig cool og funky vinterfrakke til kvinder i 2019. Vinterfrakken af vinterfrakker endda måske. Overvinterfrakken. Okay. Her slutter vi af om den fucking jakke. Videre.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!