Menu

Kong Abdelaziz Center for Verdenskultur
Kong Abdelaziz Center for Verdenskultur

Hvis der er et særtræk indenfor arkitektur der aldrig fejler at forundre, må det være den manifesterede synergi mellem natur og menneske. Den tanke fremkommer højst sandsynligt ikke fremmed for garvede læsere af vores side. Det må efterhånden være et genkendeligt tema.

Saudi Arabien’s nyeste kultur center’s arkitektoniske filosofi synes at læne sig op ad dette, men frem for at fremstå en amalgam af organisk håndværk og det menneskelige, kigger inspiration på naturen og erklærer netop ikke at arkitektur og natur skal lege sammen. Men at arkitekturen – så forbløffet af jordens vidunder – tænker ”Hey de sten der ser fede ud, lad os gøre det one up. Lad os gøre det større, vildere, mere grandiøst”. Er det mon et nik til en savnet stenaldertid?

Bygningen der er lokaliseret i byen Dharan i Saudi Arabien, har det fine og royale navn, Kong Abdelaziz Center for Verdenskultur. Selvhøjtidelig much?

Men idégrundlaget er god nok, centeret formål er nemlig at promovere kulturel dannelse igennem symfonikoncerter, musicals, forelæsninger, udstillinger og messer. Bygningen er designet af Snohette, og fremkommer en majestætisk stenagtig struktur, der gror ud af ørken som en blomst der skærer horisonten over og gøre ødelandet til et uforglemmeligt kunstnerisk venue. Lækkert.

kingabdulazizcenter.com

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!