Menu

Nøgenhedens Triumf


YndeNøgenhedens Triumf


Model: Hannah Glasby

Fotograferet af: Piers Bosler

I evigheder er mennesker blevet separeret på skelnen mellem god og dårlig stil. Hvad for noget tøj vi har på. Dem og os. Når man er nøgen befrier man selv fra sådanne strata og erklære sig én med hele menneskeheden. Når man er nøgen er man allermest sårbar, men det er også at når man er allermest sårbar at man er allermest stærk, allermest imposant.

Antagelsen at nøgenhed er ækvivalent til en primitiv eller naturlig tilstand, må kunne ligeså ledes til at være en primitiv heuristik. Det er at antage i sig selv når akkompagneret af negative konnotationer at det primitive i sig selv er noget negativt. Hvorfor det?

Det er når man lader det primitive være løs på sindets mark at man er allermest glad, at man er allermest fri, så hvorfor benægte det til sig selv. Musik er noget af det mest primitive, uanset hvor sofistikeret vi har renderet vejen dertil, ville man benægte sig selv musik?

Tanken eksisterer ydermere at iklæde sig selv, er at lænke sig selv. Til mand eller stat. Hvordan ser vi ud når vi er alene, og vi ikke fryser?

Men tøj er ikke noget dårligt. Det er vævet kosmetik, fremragende til at accentuere sin egen individuelle persona, at manifestere sit sind i det fysiske rige. Endda at betone ens nøgenhed, så man iklædt tøj faktisk fremstår endnu mere nøgen. Tøj er kun dårligt når argumentet bliver kastet at man ikke har nok på. Da skal man løfte hagen og smide det resterende i protest. Hannah Glasby featured her i galleriet synes at være forholdsvis in tune med det, med det primordiale primitive, med universet selv. Magiens lys falder blidt på magiske væsner.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!