Menu

Papagayohuset i Monterrey, Mexico
Papagayohuset i Monterrey, Mexico

Der er én filosofi der dikterer, at alt der eksisterer skal være kunst, nemlig min egen personlige filosofi, bygget på en enkelt tanke jeg lige havde for akkurat, well måske 20 sekunder siden. Der mangles stadig at få etableret et ’ism’ navn. Jep, det er i lige modstrid me Le Corbusier’s filosofi om at alt skal være funktionelt. Man kan vel gå på kompromis, i guess. Men kunst er prioritet nummer 1. Alt skal være kunst, dit hus, ydersiden af dit hus, indersiden af dit hus, dit transportmiddel, din have, din kæreste, din vej, dit nabolag, din by, dine møbler, everything.  EVERYTHING!

Heldigvis er spørgsmålet og svaret om og på hvad kunst er, subjektivt.

Papagayohuset i Monterrey, Mexico er et sådant kunstværk. Men faktisk her er det blevet et kunstværk som resultat af et funktionelt krav.

Monterrey er en af Mexico’s varmeste byer, og Papagayohuset var oprindeligt meget mørkt og lukket, så opgaven var at levere noget lys til huset og sørge for at luft kunne gennemtrænge. At køle boligen ned var af afgørende betydning. Så man introducerede en gårdsplads centralt i beboelsen, som kunne virke både som en naturlig lyskilde og som en entre hvor ilt kunne få deres indgang. Selve interiørdesignet af kendetegnet af rene kanter og flade overflader der givet hele komplekset en meget rummelig stemning.

 

Huset er designet af Ariel Valenzuela og Diego Ledesma.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!