Menu

Se syv antikke vidundere blive genskabt
Se syv antikke vidundere blive genskabt

Observer det som din rejseguide lader de her ældgamle ruiner blive genskabt til deres fulde pragt, som de rejser sig fra ruiner og fremstår som de gjorde i deres gyldne dage tusindvis af år tilbage. De her er templer, pyramider og arkitektoniske strukturer, der på trods af deres ruinerede udseende, har inspireret mange af historiens store arkitekter og urbane visionære, og fortsat gør det den dag i dag. Neoman Studiet har gjort i det digitale rige, hvad vi ikke har kunne gøre i den virkelige verden, genskabt deres herlighed fra århundreders forsømmelse, erobringer og tidens altdestruerende hånd. At se strukturerne flore igen som blomster efter en lang vinter, er en oplevelse værd at dele og derfor deler vi den netop nu med jer her på Kollektionen.

 

Luxortemplet, Luxor, Ægypten

Luxortemplet

Luxortemplet der ligger i byen Luxor (før kaldt Thebes) i Ægypten blev konstrueret ca. 1300 f.v.t. og konsekreret i anledning af tilbedelsen til enten gudinden Amon-Re eller selve ideen om en magtkoncentration i hænderne på enten guder eller konger. Det er en stadig en igangværende diskussion ægyptologer imellem.

Solens Pyramide, Teotihuacan, Mexico

Solens Pyramide i Teotihuacan, Mexico er en af de største strukturer bygget i Amerikaerne før Colombus ankomst i 1492, og står tilbage nu lige efter Machu Picchu i Peru, som en af de mest imponerende konstruktioner fra indianerne. Bestemt den mest imponerende pyramide i Mexico.

Pyramiden der afspejler topografien af det nærtliggende Cerro Gordo bjerg finder man på Teotihuacans hovedgade Dødens Boulevard. Det er kulminationen af alterationer og retrofitting på tidligere strukturer, og den pragtfulde Solens Pyramide stod færdigbygget med al dens imponerende glory ca. 200 f.v.t.  

Largo di Torre Argentina, Rom, Italien

 

Largo di Torre Argentina templerne er nogen af de ældste templer tilbagestående fra den romerske republik’s tid. Det ældste af templerne, som du ser her, stammer helt tilbage fra omkring 400 år f.v.t. Det var et enestående monument, og gjort ene mere enestående af dets historie. Det var her at senatet samledes og her at Julius Cæsar blev myrdet.

 

Parthenon, Athen, Grækenland

Det spektakulære Parthenon i Athen, skabt af en af den Vestlige Civilisations mest imponerende folk, de ældgamle grækere, et absolut spektakulært marvel. Det er opført i marmor, og efter god antik skik, opført til jomfrugudinden Athena. Selve navnet Parthenon kommer af det græske ord párthenos, som betyder jomfru. Det var her man som menigmand forestillede sig guderne, når de kom ned fra Olympus, samlede sig og lavede deres planner i selskab af vin og musik.

Nohoch Mul Pyramiden, Quintana Roo, Mexico

Nohoch Mul Pyramiden ved det arkæologiske fundsted Coba midt imellem Valladolid og Tulum på den Yucantanske Halvø i staten Quintana Roo, Mexico, er den anden højeste Maya pyramide i Verden. Ved siden af pyramiderne og templerne fundet ved Tulum ruinerne og Chichen Itza, er Nohoch Mul meget nær en af de mest spektakulære fund fra den ældgamle Maya Civilization. Den stammer fra den senklassiske periode i Mayahistorien og er derfor opført imellem år 600 og 900 e.v.t.

Jupitertemplet, Pompeji, Italien

Jupitertemplet var i dets tid hovedcenteret for det religiøse liv i antikkens Pompeji. Det var – som det måske kunne gættes – dedikeret til Guden Jupiter som var Romerrigets beskytter og Gud over Guderne. Som næsten ubikvitært bekendt blev Pompeji begravet i volkanisk støv, lava og aske i år 79, og da var Jupitertemplet historie talt. I moderne tid er templet udgraveret og ruiner kan ses af turister valfarende verden fra.

Hadrians Mur, England, Storbritannien

 

The Wall fra Game of Thrones er efterhånden mere kendt end den rigtige konstruktion som inspirerede det. Som de romerske vagter stod ved deres poster ved Hadrians Mur og kiggede mod de nordlige vildlande, må de i symbiose med historierne hørt have undret sig i gru og frygt, hvilke skære væsener der må regere i den mørke kulde. Hadrians Mur blev bygget i år 122 e.v.t. som et stenfundamenteret palisadeværk ment til at skulle holde de barbariske kelteres plyndringstogter i spænd og sikre økonomisk stabilitet i de romerske imperium britanniske erobringer.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!