Menu

‘Stenatelieret’ af Fran Silvestre Arquitectos

 

 

 

 

 

 

 

Kunne det være at når man tager alle elementer væk fra den nærmeste opfattelse, og kun efterlader en enkelt genstand tilbage på bordet. At denne genstand så får ens absolute opmærksomhed, og at der derfor er både nuancer og karakteriska som gør sig selv til og skinner, som ellers ville have gået ens bevidstheds forbi ubemærket?

Det er en umiddelbare opfattelse jeg har når jeg sætter mit blik på Stenatelieret, som er designet af Fran Silvestre Arquitechtos. Fran Silvestre Arquitechtos er et arkitektur og design studie med base i Valencia, Spanien. De designer og konstruerer et bredt virvar af offentlige og private bygninger kloden rundt. Stenatelieret blev skabt som showroom og kontor virke for stenspecialist entiteten Petra.

Som et firma der specialiserer sig i at raffinere og transformere naturlige sten til luksusgenstande, havde Petra brug for en base der kunne optage funktion som både kontor og samtidigt operere som et fremvisnings rum for  stenvarieteterne. Interiørarkitekturen er indlysende og komplet  og gør med snilde sit job at fremvise en udstilling bestående af naturlige elementer, som jo er grundstenen for alt hvad der eksisterer. Pun intended. Det er på en og samtidig en forførrende og sælsomfuturistisk stemning der udgør atmosfæren. Det er en ren minimalistisk fornøjelse og en der komplimenterer sin funktion i perfekthed, runde bløde kanter (når kanter overhovedet er) og en rolig begrænset palette i primær månehvid og marmor. Sort eksisterer kun som skygger og som et mørkt hul der tager centerstage og dog gemt væk, et oval mødelokale blottet for borde og som dermed inviterer til en åben debat, meget lig hvad du kunne forvente i de græske Akropolis forumer. Det tillader en fokus der næsten er uovervindelig, og præsenterer elementerne fortrinligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!